Manşetler

Google video eğitim odaklı Helpouts e-ticaret platformunu test ediyor

Google, Helpouts olarak adlandırılan yeni bir e-ticaret platformunu test ediyor. Söz konusu platform kullanıcıların video aracılığıyla ürün satmasını veya satın almasını sağlayacak. TechCrunch tarafından hazırlanan ve içinde çeşitli görsel taslakları ve sızdırılmış detayları barındıran haberde Google’ın Helpouts’u geçtiğimiz aydan beri test ettiği, resmi duyurunun da bir ay içinde yapılacağı dile getirildi.

google-helpouts-260713-1

Helpouts Google Hangouts’a bağlı bir servis gibi görünüyor. Canlı video sınıfları veya planlanmış video oturumları aracılığıyla deneyimli kişiler dersler verebilecek, isteyenler de bu derslere veya seminerlere katılım gösterebilecek. Örneğin bir karate ustası Helpouts sayesinde isteyenlere dövüş sanatları konusunda seminerler verebilecek veya bir tesisatçı tuvalet tamirinin nasıl yapıldığı hakkında görüntülü eğitim düzenleyebilecek.

google-helpouts-260713-2

Her bir video eğitimi tüketicilere cüzi bir ücret karşılığında veya tamamen ücretsiz olarak verilecek. Burada son kararı satıcı verecek. Tamir, eğitim, yemek gibi belirli kategorilere sahip olan Helpouts dahilinde satıcılar kendilerine ait profilleri oluşturacak, vermeyi planladığı seminer veya dersleri planlayacak, ödeme seçeneklerini belirleyecek. Müşteriler de dersler ve seminerler içinde arama yapabilme ve kendilerine uygun olanları keşfetmelerini kolaylaştıracak olanaklara sahip olma fırsatı bulacak.

google-helpouts-260713-3

Google’ın Helpouts için One Medical Group, Sears, Alliance Frances ve Weight Watchers gibi şirketlerle ortaklığa gittiği iddia ediliyor, bu da işlerin her açıdan hızlı şekilde ilerlediğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl boyunca iki düzine mühendisten oluşan bir ekiple geliştirilen Helpouts son zamanlarda şirket genelindeki bir toplantının gündem maddelerinden biri olmuş. Yani, Helpouts’un Google içindeki bilinirliliği de artıyor.

Platformun ne zaman faaliyete geçeceği bilinmiyor. Aynı şekilde YouTube ile bir bağlantısının olup olmayacağı da şu an için bilinmeyen noktalar arasında yer alıyor. Bu arada TechCrunch sitesi her ne olursa olsun bu servisin bir deney olarak kalabileceğini, yani son kullanıcılarla buluşamayabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor.

İlgili >>TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER