Teknoloji

Google Helpouts ile uzmanlarla görüntülü sohbet yapma imkanı sunacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google her alanda işinin uzmanı olan kişilere Helpouts isimli yeni servisiyle bilgi ve yetenekleri aracılığıyla para kazanma fırsatı sunuyor. Halen test sürecinde olan servise Google şimdilik sadece belirli konularda uzmanlaşmış kişileri davet ediyor ve bu kullanıcılara servis tam anlamıyla yayın hayatına başlamadan önce Helpouts’ta bir yer edinme teklifinde bulunuyor.

google-helpouts-210813

Google+ Hangouts tarafından desteklenen bir video görüşme servisi olan Helpouts, Hangouts’un mevcut tüm platformlarında faaliyet gösterecek. Programlama, ödeme, sıralama ve müşteri arayışı gibi işlemlerin tamamı servis tarafından üstlenilecek, buna karşılık Google uzmanların elde ettiği gelirden yüzde 20’lik bir kesinti yapacak. Serviste bilgilerini pazarlayacak olan uzmanlar ücretlendirmeyi dakika veya seans başına yapabilecekleri gibi, ücretsiz seanslar da düzenleyebilecekler.

Google şimdilik aralarında Ev & Bahçe, Bilgisayar & Elektronik ve Yemek Pişirme gibi konuların da bulunduğu birkaç alandaki uzmanları Helpouts bünyesine katıyor. Google bu katılım sürecinde kendisini uzman olarak lanse eden kullanıcılardan niteliklerini ortaya koyan bir belge göstermelerini talep ediyor. TechCrunch’ın Google’ın bu servis için Sears ve Weight Watchers gibi markalarla işbirliği yaptığına dair haberiyse Google’ın şirketleri de bu programa kabul edeceği biçiminde yorumlanıyor. Bu tarz bir uygulama ilk olarak Google’ın aklına gelmemiş olsa da, mevcut Hangouts altyapısı Google’ı bu yönde rakiplerinin bir adım önüne geçiriyor. Helpouts servisinin ne zaman tam anlamıyla faaliyete geçeceğiyse şu an için bilinmiyor.

İlgili >> Google Helpouts, TechCrunch, The Next Web

İLGİLİ HABERLER