Teknoloji

Google Haritalar’ın yeni renk paleti geniş çapta kullanıma sunuldu

google haritalar android

Google, son haftalarda Haritalar uygulaması için bir dizi yeni özellik duyurdu. Bu yenilikler arasında, rotalar için Immersive View, daha detaylı navigasyon ve transit filtreler bulunuyor. Şimdi ise Google Haritalar, yeni bir renk paletiyle güncelleniyor.

Parklar ve doğa alanları için kullanılan daha açık yeşil tonu, yollarla güzel bir kontrast oluşturuyor. Yollar, eskiden olduğu gibi beyazdan griye dönüşüyor. Bu değişiklik, Google’ın cadde geçişleri için beyazı kullanmasını sağlıyor ve bu geçişler artık daha az yakınlaştırılmış seviyelerde de görünebiliyor.

Doğa yönünden bahsedecek olursak, yeni renk paletiyle çizgili patika yollar daha az dikkat çekici hale geliyor. Binalar ve yapılar ise, önemlerine bağlı olarak hala gri veya açık sarı renkte.

Eskiye kıyasla yeni renk paletindeki değişiklikler oldukça dikkat çekici. Otoyollar, eskiden tan rengi olan bir alandan çok daha koyu griye, bazı mavi alt tonlarıyla geçiş yaparak yollarla tematik bir uyum sağlıyor. Su bölgelerinde kullanılan daha açık mavi ile karşılaştırıldığında, bu yeni renk daha az dikkat çekiyor. Ayrıca, daha az sarı kullanımı sayesinde restoranlar için turuncu işaretler çok daha fazla öne çıkıyor.

Genel olarak, bu değişiklikler Google Haritalar’ın daha canlı hissedilmesine katkıda bulunuyor. Apple Haritalar ile karşılaştırmalar yapmak da mümkün.

Google, harita üzerindeki “güncellenmiş renklerin” geçen ekim ayında geleceğini belirtmiş, ağustos ayında ise testlere başlamıştı. Bazı kullanıcılar bu yeni paleti birkaç haftadır kullanıyor, ancak şimdi Android ve iOS’ta daha geniş bir dağıtım başlıyor. Eğer henüz bu yeni renklere sahip değilseniz, Google Haritalar’ı zorla durdurarak veya çoklu görevden kapatıp yeni renkleri yüklemeyi deneyebilirsiniz. Şimdilik web sürümünde bu yeni renk paleti görünmüyor.

Google Haritalar’ın bu yenilenmiş hali, kullanıcıların navigasyon deneyimini daha etkili ve görsel olarak tatmin edici bir hale getirmeyi amaçlıyor. Yeni renk paleti, doğal ve şehir alanlarını daha net bir şekilde ayırmamıza yardımcı oluyor ve bu da özellikle şehir içinde veya doğa yürüyüşlerinde yararlı olabilir. Bu güncelleme, Google’ın kullanıcı deneyimini sürek

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER