Teknoloji

Google Haritalar’ın mobil uygulamalarına çevrim dışı çalışma desteği eklendi

Google Haritalar servisinin iOS ve Android uygulamaları son güncellemeyle birlikte aralarında çevrim dışı çalışma desteğinin de bulunduğu bazı özelliklere kavuştu. Çevrim dışı çalışma desteği sayesinde belli bir bölge için arama yapan kullanıcılar, ekranda herhangi bir noktaya dokunduktan sonra karşılarına ”haritayı çevrim dışı kullanmak için kaydet” seçeneği çıkacak. Kaydedilen haritalara arama ekranının sağ kısmında yer alan profil ikonuna dokunarak çevrim dışı olunsa bile ulaşılabilecek.

google-haritalar-guncelleme-070514

Yeni eklenen Şeritler özelliğiyse ilk etapta ABD ile Kanada ve Japonya’nın bazı bölgelerinde aktif olarak kullanılabilecek. Google Haritalar uygulaması bu özellik kapsamında kullanıcılara yolun hangi şeridinden gitmelerini söyleyecek, ayrıca alternatif rotalar sunacak. Filtreleme özelliğiyse arama sonuçlarını açılış saati, fiyat, not ve benzeri değişkenlere göre düzenlemeyi mümkün kılıyor. Güncelleme daha fazla Sokak Görünümü görüntüsünü de mobil cihazlara taşıyor.

Uber entegrasyonu ve daha gelişmiş transit ulaşım bilgilerini barındıran güncellemeyle birlikte gelen en ilginç yeniliklerden birisi de otomobilin park edildiği yerin uygulama tarafından hatırlanması. Aracını park eden kullanıcılar ekrandaki yıldız ikonuna dokundukları zaman park yerini kayıt altına almış oluyor. Bu özelliğin geniş park alanlarında henüz istenen verimi sunamayacağını ve aracın yerini hatırlamak konusunda bir süre daha geleneksel yöntemlere başvurmak gerektiğini belirtmekte fayda var.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER