Ulaşım

Google Haritalar’dan sonra Waze de Apple CarPlay’e geldi

apple carplay waze

Waze de ana şirketi Google gibi harita ürününü Apple’ın otomobil platformuna getirdi. 9to5Mac’in haberine göre, Waze’i Apple CarPlay‘e getiren güncelleme yayınlandı.

Geçen hafta Google, Haritalar iOS uygulamasına getirdiği bir güncellemeyle CarPlay navigasyon desteğini eklemişti. Söz konusu destek, iOS 12 ile birlikte CarPlay’e eklenen üçüncü taraf uygulama desteğiyle mümkün olmuştu.

O zamanlar Waze için de benzer bir adımın geleceği söylenmişti. Görünüşe göre, şirketin son şekillendirmeleri yapmak için birkaç güne daha ihtiyacı varmış.

Google Haritalar gibi, Waze de yol tariflerini iPhone‘dan otomobilin içindeki bilgi ekranına yansıtmaya izin veriyor. Google Haritalar’ın aksine, Waze’in göze daha çok hitap eden unsurlarından CarPlay‘de de yararlanmak mümkün oluyor.

Waze’in CarPlay modunda, kişisel tercihlerinize bağlı olarak gün ışığı veya gece modunu, zamandan bağımsız olarak kullanmak mümkün oluyor. Aynı zamanda yol tarifi haritasında otomobil için kullanılan ikon da değiştirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER