Teknoloji

Google Haritalar’a helikopter görünüm özelliği eklendi

Google Haritalar yeniliklere devam ediyor. Navigasyon desteğine de sahip olan bu servis şimdi yeni eklenen Helikopter Görünümü özelliği sayesinde kullanıcılara yolculuklarının üç boyutlu ön izlemesini görüntüleme fırsatı sunuyor.

Kullanıcıların gidecekleri yolu düz zemin bir haritada veya kuşbakışı uydu görüntüsünde görmekten sıkıldığını düşünen Google kullanıcılara sanki bir helikopterin içindeymiş gibi gidecekleri yolu üç boyutlu olarak görme şansı veriyor. Google Haritalar sayfasının sol sütununda yer alan 3D görüntüleme özelliğini aktifleştirerek yolun 3D animasyonunu izlemeye başlayabilir, dilediğiniz yerde gezintiyi durdurabilirsiniz. Durdurduğunuzda, etraftaki alanda fare yardımıyla haritayı sürükleyerek gezinebilirsiniz.

Google Haritalar’ın helikopter görünümü özelliğinin tam olarak çalışabilmesi için Google Earth eklentisini yüklemeniz gerekiyor. Bunu gerçekleştirdikten sonra Google Haritalar’a geri dönüp bir yol tarifi almak istediğinizde, yol tarif adımlarının hemen üstünde 3D düğmesini göreceksiniz.

İlgili – Google-Lattlong

Not: Ekran görüntüsünün büyük hâlini görmek için üzerine tıklayın.

İLGİLİ HABERLER