Teknoloji

Google Haritalar “Zaman Tüneliniz” ile bulunduğunuz yerleri gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-haritalar-140715

Google’ın servislerini yoğun biçimde kullanan pek çok kişi, şirketin faydalı bilgiler sunmak adına kullanıcı konumlarını takip ettiğinin bilincindedir. Kullanıcıların pek kolay fark edemeyeceği şey, Google’ın elinde bulunan konum verisi miktarı olabilir. Şirket bu ürkütücü bilgi miktarını açığa çıkarmak için “Zaman Tüneliniz” adını verdiği yeni bir özellik duyurdu.

Şu an için sadece Google Haritalar’ın Android ve web sürümleri üzerinden erişilebilen bu özelliğin kullanıcılara gerçek dünya rutinlerini görselleştirmelerinde yardımcı olması amaçlanıyor. Böylelikle Google’ın kullanıcıları izleme altına aldığı yerler daha derli toplu biçimde görülebilecek.

Google’ın başarılı uygulama tasarımının içine yerleştirilen Zaman Tüneliniz, sürüklenebilir formatıyla akıllara yeni Google Takvim uygulamasını getiriyor. Kullanıcılar seçtikleri gün üzerinde küçük bir sürükleme hareketi yaparak o tarihte bulundukları konumları görebiliyor. Google Fotoğraflar uygulaması da kullanıldığı takdirde o güne ve mekana ait fotoğraflar da gösterilebiliyor.

google-haritalar-zaman-tuneliniz-220715-1

Zaman Tüneliniz içinde paylaşılan verilerin tamamen kullanıcılara ait olduğunu vurgulayan Google, bu verilerin istenildiği zaman silinebileceğinin altını çiziyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde Konum Geçmişi özelliğini tamamen de kapatabiliyor.

google-haritalar-zaman-tuneliniz-220715-2

Google’ın yaptığı pek çok şeyde olduğu gibi, Zaman Tüneliniz için gelecek reaksiyonların da Google servisleriyle olan ilişki doğrultusunda değişmesi muhtemel gözüküyor. Google Asistan tarafından sağlanan bilgilerden memnun olanlar, Google Haritalar’ın yeni özelliğinden rahatsızlık duymayacaktır. Gizlilik konusunda daha hassas olanlar ise bu özelliğin ardından güvenlik ve gizlilik ayarlarını bir kez daha kontrol edecektir.

İLGİLİ HABERLER