Teknoloji

Google Haritalar yorumlarına etiket desteği eklendi

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar üzerinde işletmelere bırakılan yorumlar, eskiye kıyasla biraz daha işlevsel hâle gelecek. Bundan böyle kullanıcılar mekanlar veya yerler için yazdıkları yorumlara tıklanabilir etiketler ekleyebilecek. Bu sayede yorumlarında aynı etiketlerin kullanıldığı diğer işletmeler ve yerler de rahatlıkla bulunmayacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, söz konusu özelliğin Android cihazlara dağıtımı bir hafta önce başladı. iOS ve web üzerinde etiketli yorum desteğinin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda ise şu an için somut bir bilgi verilmiş değil.

Google, işletmelere yorum bırakan kullanıcılara bir yorumda en fazla beş etikete yer vermelerini öneriyor. Twitter’daki gibi # işaretiyle gösterilen etiketler, yorumun sonunda sıralanıyor. Şirket kullanıcılardan #aşk veya #yemek gibi klasik etiketler yerine #vejeteryan, #selfieleriçinuygun, #günbatımımanzaraları ve #tekerleklisandalyeerişimineuygun gibi etiketlerin kullanılmasını istiyor.

Google Haritalar platformu bir süredir çeşitli özelliklerle yenileniyor. Platforma kısa süre önce işletmelerle hızlı biçimde mesajlaşabilme, işletmeleri takip edebilme, tahmini varış süresini paylaşabilme gibi özellikler eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER