Teknoloji

Google Haritalar yoldan çıkan taksicileri uyarmaya yardımcı olacak

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar için hazırlanan son güncelleme, uygulamayı yol tarifi için kullananları rotadan sapmaya karşı koruma altına alıyor. Söz konusu özellik, rotadan 500 metrelik bir sapma yaşandığında kullanıcıları uyaracak. XDA Developers sitesinde yer alan habere göre, bu özellik şu an için sadece Hindistan’da kullanılacak. Bu özellik, varış noktası seçildikten sonra navigasyon moduna geçilmeden aktif hâle getirilebilecek.

Google’ın özelliği sunuş tarzı, şirketin bu hizmeti bir güvenlik aracı olarak geliştirdiğini gösteriyor. Böylelikle yolcuların taksi sürücüleri tarafından fazla dolaştırılmalarının engellenmesi amaçlanmış gibi görünüyor. Google tarafından sunulan rotanın doğruluğunu yüzde 100 garanti etmek mümkün olmasa da, yolcuları değişiklikler konusunda uyarmanın işe yarayabileceği gerçeği değişmiyor.

Google’ın sunduğu yeni özelliğin yabancısı olduğu bir şehirde yolları şaşırmaktan veya taksiciler tarafından dolandırılmaktan korkanlar için fazlasıyla işe yarar olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Google Haritalar için geliştirilen bu yeni özelliğin Hindistan dışına ne zaman açılacağı şu an için bilinmiyor. Google’ın sık sık Hindistan’a özgü araçlar sunması nedeniyle yeni aracın sadece bu ülkede kalması ihtimali de akıllara geliyor. Ancak bu özelliğin dünya genelinde işe yarayacağını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER