Teknoloji

Google’dan mekan keşfine yardımcı olmak için yeni yöntem

google haritalar yerel rehber

Google Haritalar yeni restoranların keşfine yardımcı olmak için yeni bir stratejiyi daha uygulamaya koyuyor. Şirket bunun için platformun aktif yerel rehberlerinden yararlanacak. Arama devi, kullanıcıların popüler Yerel Rehberleri takip etmesini sağlayacak bir özelliği test etmeye başlayacak.

Bu özellik kapsamında kullanıcıların karşısına şehirlerin aktif Yerel Rehberleri çıkarılacak. Bu rehberleri takip edenler, onların önerilerini hem “Sizin İçin” sekmesinde hem de harita görünümünde görebilecek.

Eğer testler sorunsuz şekilde devam ederse, kullanıcılar yabancısı oldukları bir şehirde iyi bir restoran bulmak için, şehrin en aktif rehberlerinden yardım alabilecek.

Google Haritalar yeni özelliğini dokuz şehirde test edecek

Google Haritalar’ın bu yeni özelliği ilk etapta dokuz şehirde test edilecek. Şirket testlerini Bangkok, Yeni Delhi, Londra, Mexico City, New York City, Osaka, San Francisco, Sao Paulo ve Tokyo’da gerçekleştirecek.

Bu yeni özelliğin ne zaman daha geniş kapsamlı olarak kullanıma sunulabileceği henüz bilinmiyor. Yine de, internet devinin tecrübeli rehberleriyle kullanıcılarına yardımcı olma fikrinin doğru yönde atılmış bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER