Teknoloji

Google kullanıcılarının Haritalar uygulamasında yemek fotoğrafı paylaşmasını kolaylaştırıyor

akilli-telefon-yemek-240815

Günümüzde yemeğe başlamadan önce yemeğin fotoğrafını çekmek ve bu fotoğrafı sosyal medyada paylaşmak, oldukça sık görülen bir eylem. Google da bu eylemi destekleyecek yeni bir adım atıyor.

Deney amaçlı olarak kurduğu yemek fotoğrafı uygulaması Tablescape’i bir süre önce kapatan Google, Haritalar uygulamasına yemek fotoğraflarına yönelik bir özellik eklemek için çalışıyor. Testleri devam eden özellik kapsamında kullanıcılar Google Haritalar’da kayıtlı bulunan bir restoranda fotoğraf çektiklerinde uyarılacaklar ve diledikleri takdirde fotoğrafı iki dokunuşla Google Haritalar’a yükleyebilecekler.

Bu özellik sayesinde yemeğe başlama süresi önemli ölçüde kısalacaktır. Genellikle yemek fotoğraflarının Instagram ve Twitter’da paylaşıldığı göz önüne alınınca paylaşım süresinin kısalması, restoran değerlendirmelerini çeşitlendirmek isteyen Google’a da önemli bir avantaj sağlayacak gibi gözüküyor.

Şu an için söz konusu özelliği sadece üst seviyedeki Map Maker rehberleri test edebiliyor. Ancak testin başarılı sonuçlanması durumunda özelliğin kısa sürede daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER