Teknoloji

Google Haritalar yayınlandıktan sonra iOS 6’ya geçiş oranı yüzde 29 arttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta yayınlanan, ancak henüz Türkiye’deki App Store’a gelmeyen iOS için Google Haritalar uygulaması yaklaşık üç aydır iOS 6’ya geçme konusunda çekinceler duyan veya buna direnen kullanıcılar için biraz daha ikna edici bir etken olmuşa benziyor. Google Haritalar’ın yayınlanmasını takip eden sürede iOS 6 kullanıcılarının sayısında yüzde 29’luk bir artış gerçekleşmiş, söz konusu veri reklam yönetim platformu MoPub tarafından verildi.

12 bin uygulamayı destekleyen ve her gün bir milyar reklam görünümünü izleyen MoPub’ın verilerinin başka bir reklam ağı olan Chitika ile çelişmesi dikkat çekici. Chitika, Google Haritalar’ın çıkışının ardından geçen üç günlük süre içinde iOS 6’nın payının sadece yüzde 0.2 oranında arttığını kaydetti. Ancak MoPub’ın Chitika’ya göre daha geniş bir veri kümesine sahip olduğunu ve daha geniş bir zaman penceresini kapsadığını düşünecek olursak, onun rakamlarının daha doğru olduğunu düşünebiliriz. Belki de birçok kullanıcı güncelleme yapmak için haftasonunu beklemiştir, ne de olsa MoPub’ın verileri haftasonu gelen trafiği de içeriyor. Bu mantıklı bir neden olabilir, çünkü insanların telefonlarını güncellemek için haftasonları daha boş zamanı olabiliyor.

Ortaya çıkan tablo hem Google hem de Apple için olumlu sayılır. Bu gösteriyor ki, birçok iPhone kullanıcısı Google Haritalar’ı indirdi, birçoğu da aynı zamanda iOS 6 sürümüne geçiş yaptı. Apple için mobil işletim sisteminin daha çok kullanılması olumlu bir durum olmalı. Ayrıca bu tablo Google’ın harita uygulamasının Apple üzerindeki baskıyı biraz olsun aldığını gösteriyor.

İlgili >> TechCrunch

İLGİLİ HABERLER