Teknoloji

Google Haritalar web uygulaması için yeni araç çubuğu test ediliyor

google haritalar web
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar web uygulaması iOS ve Android uygulamalarına kıyasla daha düşük sıklıkta görsel olarak güncelleniyor. Dolayısıyla bu uygulama için test edilen yenilikler ayrıca haber değeri taşıyor. İnternet devi, Haritalar servisinin web uygulaması için yakın zamanlarda görüntülenen yerlerin gösterildiği bir kenar çubuğunu test ediyor.

Haritalar web arayüzünün sol kenarına uygulama içinde dolaşımı kolaylaştıracak yeni bir araç çubuğu ekleniyor. Burada mevcut arayüzde menüyü açan üç çizgi ikonunun yanı sıra “Yakınlarda Gösterilenler” ve “Kaydedildi” sekmelerini gitmeyi sağlayan ikonlar bulunuyor.

Özellikle “Yakınlarda Gösterilenler” sekmesinin kullanıcılar için bir hayli işlevsel olacağı söylenebilir. Kullanıcılar arama menüsü içinde kaybolmadan yakın zamanda Haritalar uygulamasında inceledikleri yerleri bu sayede daha kolay şekilde bulabilecek.

google haritalar web

Buna ek olarak, “Yakınlarda Gösterilenler” sekmesinde de ekstra bir gruplandırma yapılacak. Mekanlar bulundukları şehirlere göre otomatik olarak gruplandırılacak. Örneğin, yakın zamanlarda İstanbul’da ve Ankara’da mekanları Haritalar’da incelediyseniz bunlar “Yakınlarda Gösterilenler” sekmesinde İstanbul ve Ankara şeklinde iki ayrı grup altında listelenecek.

Yeni Google Haritalar web arayüzü tabletler için de uygun

Google’ın bilgisayarların sağladığı ekstra ekran alanından oldukça iyi şekilde yararlandığı söylenebilir. Yeni ekran çubuğu sayesinde web tarayıcısında birden fazla Haritalar sekmesi açmaya gerek kalmayacak. Benzer bir araç çubuğunun iPad ve Android tablet uygulamları için de fazlasıyla işlevsel olacağı söylenebilir.

google haritalar web

Google Haritalar web uygulamasının yeni arayüzü henüz tüm kullanıcılara açılmış değil. Ancak testlerin başlamasıyla birlikte yakın zamanda daha fazla kişinin bu yeni arayüzü göreceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER