Teknoloji

Google Haritalar ve Waze ekipleri birleşiyor

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar ve Waze ekipleri birleşiyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, internet devi bu karar maliyet kısma önlemleri çerçevesinde aldı. İki platformun birbirinin kopyası işler yapmasını engellemeyi hedefleyen Google, Haritalar ve Waze uygulamalarını birbirinden bağımsız şekilde çalışır tutmaya devam edecek.

Konuyla ilgili olarak şirketten yapılan açıklamada “Google’ın Waze markasına, kullanıcı ve gönüllülerden oluşan topluluğuna bağlılığı derin şekilde sürmektedir” ifadesi kullanıldı. Waze CEO’su Neha Parikh’in geçiş sürecinin ardından görevinden ayrılacağı, ancak ekipte bir küçülmeye gidilmeyeceği belirtildi. 9 Aralık itibarıyla 500 kişilik Waze ekibinin Google’ın Haritalar, Earth ve Sokak Görünümü birimlerini barındıran Geo ekibinin çatısı altına gireceği açıklandı.

Google Waze’i 2013’te 1.1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Bu iki platform o günden bu yana çok sayıda özelliği paylaşıyor. Waze’in trafik verileri satıştan kısa bir süre sonra Google Haritalar uygulamasında görülmeye başlamıştı. Buna karşılık Waze de Google’ın arama alanındaki tecrübesinden faydalanmıştı. Satıştan kısa bir süre sonra ABD Federal Ticaret Komisyonu konuyla ilgili bir soruşturma başlatmış, Google Waze’in “şimdilik” bağımsız bir birim olarak çalışmaya devam edeceğini belirtmişti.

Aradan geçen dokuz yılda Waze bağımsızlığını korusa da, şirketin eski CEO’su Noam Bardin bu bağımsızlığın bazı sınırları olduğunu dile getirmişti. Bardin, LinkedIn’de yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: “Satışın ardından Waze’in büyümesi bizim çalışmalarımız sayesinde oldu. Sahiplerimizden bir katkı görmedik. Geriye dönüp baktığımda bağımsız kalsaydık daha hızlı ve çok daha verimli büyüyebileceğimizi söyleyebilirim.”

Google Haritalar’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyar

Waze’in aylık aktif kullanıcı sayısı 151 milyon. Google Haritalar ise 1 milyar aylık aktif kullancıya sahip. Waze kullanıcılar tarafından sağlanan gerçek zamanlı bilgileri barındırması nedeniyle özellikle Avrupa’da hatırı sayılır bir kitle tarafından tercih ediliyor.

İLGİLİ HABERLER