Teknoloji

Google Haritalar ve arama servislerinde gizli mod dönemi başlıyor

google haritalar

Google Haritalar ve arama uygulamalarına Incognito (gizli) mod özelliğini ekliyor. Bu özellik sayesinde uygulamalar kullanıcı hesaplarına ait veriler işlenmeden de çalışabilecek. İnternet tarayıcıları üzerinde bu uygulamalara gizli modda erişmek mümkün olsa da, yeni dönemde bu imkândan ilgili servislerin mobil uygulamaları üzerinden de yararlanılabilecek. Uygulamaların içindeki profil ikonuna dokunan kullanıcılar, buradan gizli modu aktif hâle getirip uygulamaların kendilerini takip etmesini engelleyebiliyor.

Gizli modun eklenmesi, gizlilik açısından önemli bir yenilik niteliğini taşıyor. Haritalar ve arama uygulamalarında da kullanıcılar hassas yerleri ve konuları araştırabiliyor. Google’ın takibi kapatmayı kolaylaştırması, daha çok insanın bu özellikten yararlanmasının da önünü açıyor.

İnternet devi, bu konudaki yaklaşımını geçtiğimiz yıl YouTube‘a bir gizli mod ekleyerek göstermişti. Gizli mod özelliği, yakında Haritalar ve arama uygulamalarında da yerini alacak.

Google Haritalar ve arama uygulamalarına gizli mod eklemek dışında aynı çerçevede başka yenilikler de sunuyor. Chrome, arama, Asistan, YouTube, Haberler ve Haritalar servislerinin kullanıcıları profil ikonlarına dokunduklarında açılan menüden “Veriniz” seçeneğine dokunarak Google’ın topladığı verileri nasıl kullandığını görebilecek. Google’ın kullanıcı verilerini saklama süresi de bu menü üzerinden değiştirilebilecek. İlk olarak web ve uygulama verileri için sunulan bu imkân, yakında konum geçmişini de kapsama alanına alacak.

İLGİLİ HABERLER