Teknoloji

Google Haritalar üzerinden işletmelerle iletişime geçilebilecek

google haritalar

Google Haritalar uygulaması düzenli olarak güncelleniyor. I/O 2018‘den bu yana yayınlanan güncellemelerde özellikle kişiselleştirilmiş mekan önerileri üstüne odaklanılıyor. Harita servisinin kullanıcılarına geçtiğimiz ay işletmeleri takip etme imkanı sunan Google, şimdi de iOS ve Android uygulamaları üzerinden işletmelerle mesajlaşmayı mümkün kılıyor.

İşletmelerle mesajlaşabilme imkanı sayesinde kullanıcıların uygulama üzerinden bir restorandan sipariş vermesi veya restorana bir soru yöneltmesi mümkün hâle geliyor. Mesajlaşma seçeneği, Google’ın geçtiğimiz yıl Haritalar’da ve Arama servisinde kullanıma sunduğu İşletme Profilleri’nde gösteriliyor.

google haritalarGoogle‘dan konuyla ilgili olarak yayınlanan blog yazısında şu ifadeler yer alıyor: “İşletmelere mesaj gönderebilmek, size telefonla aramaya gerek kalmadan sorularınızı yöneltme imkanını veriyor. Bu sayede otobüsteyken anneniz için bir doğum günü pastası sipariş edebilecek veya beklemeye gerek kalmadan ayakkabıcıda aradığınız modelin olup olmadığını öğrenebileceksiniz.”

Google Haritalar‘a mesajlaşma özelliğiyle birlikte bir gelen kutusu da ekleniyor. İşletme Profili bulunan mağaza ve restoranlar, sonuçlarda gösterilirken yanlarında bir de mesaj butonu görülecek. Bu butonun yanında telefonla arama yapmayı hızlandırılan ikon da gösterilmeye devam edecek.

Google Haritalar kullanıcıları, mesaj ikonuna dokunduklarında karşılarına oldukça sade bir mesajlaşma arayüzü çıkacak. Bu arayüzün en üst kısmında işletmenin adı ve logosu gösterilecek. Mesajlar sekmesinin kısayolu ise uygulamanın dolaşım penceresine eklenecek. Google bu eklentiyle kişisel iletişimi ve işletmelerle kurulan iletişimi daha net biçimde ayırmayı hedefliyor.

İşletmeler kendilerine Google Haritalar ile gönderilen mesajları yenilenen Google Benim İşletmem uygulaması üzerinden görüntüleyebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER