EğlenceManşetler

Google Haritalar uygulama içinde müzik kontrol imkanı sunuyor

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar için hazırlanan son güncellemenin merkezinde her gün düzenli olarak toplu taşımadan yararlanan kullanıcılar bulunuyor. Buna ek olarak, güncellemeyle kullanıcılara dinledikleri müziği uygulama içinden kontrol etme imkanı sağlanıyor.

Yeni eklenen toplu ulaşım sekmesiyle kullanıcılar yola çıkmadan önce rotaları üzerinde herhangi bir yoğunluk veya problem olup olmadığını görebiliyor. Buna ek olarak, kullanıcılara yolculuklarının her ayağıyla ilgili spesifik bilgiler sağlanacak.

Google Haritalar için hazırlanan yeni özellikler, ilk etapta dünya genelindeki 80 bölgede kullanıcılarla buluşacak. Güncellemeyle kullanıcılar binecekleri tren veya otobüsün o anki konumunu gerçek zamanlı olarak takip edebilecek. Uygulama hâlihazırda kullanıcılara binecekleri aracın tahmini geliş süresini gösterse de, işin görselliğinin artmasının bu özelliği daha işlevsel kılacağı söylenebilir. Avustralya’nın Sidney şehrinde yaşayanlar ise binecekleri taşıtın doluluk durumunu görebilecek. Bu özellik daha sonra başka şehirlerde de kullanıma sunulacak.

Spotify, Apple Music ve Google Play Müzik kullanıcıları, dinledikleri müziği navigasyon uygulamasının içinden kontrol edebilecek. Bu küçük bir yenilik olsa da, kullanıcıları uygulamalar arasında geçiş yapma zahmetinden kurtarması açısından önem taşıyor.

Yeni özelliklerin sunumu konusunda iOS ve Android arasında bazı farklar bulunuyor. Android kullanıcıları rotalarındaki sıkıntılar konusunda gerçek zamanlı bildirimleri aktif hâle getirebiliyor. Buna ek olarak, Spotify’daki içerikler arasında da Google Haritalar Android uygulamasıyla gezilebiliyor.

Google Haritalar için hazırlanan yenilikler uygulama mağazaları üzerinden dağıtılacak

Google Haritalar uygulamaları için hazırlanan yeni özellikler, Google Play Store ve iTunes App Store aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER