Teknoloji

Google Haritalar sürücüleri hemzemin geçitlere yaklaştıklarında uyaracak

hemzemin-gecit-300615

ABD’de hemzemin geçitlerde yaşanan kazaların geride kalan yılda yüzde 9 oranında artmasına bir açıklama getirmekte zorlanan yetkililer, bu kazaları önleme çalışmalarında son derece güçlü bir müttefikin desteğini kazandı. The New York Times’ın haberine göre, ABD Federal Demiryolları Yönetimi ve Google arasında bir işbirliği anlaşmasına varıldı. Söz konusu işbirliği çerçevesinde Google Haritalar, sürücüleri hemzemin geçitlere yaklaştıkları zaman uyaracak. ABD Ulaştırma Bakanlığı’na ait verileri kullanarak ABD’deki tüm hemzemin geçitleri tespit edecek olan Google, bu verileri Haritalar servisi üzerinde işaretleyecek.

Sürücüler Google Haritalar’ın navigasyon modunu kullanırken hemzemin geçitlere yaklaştıklarında hem görsel hem de sesli olarak uyarılacaklar. ABD’de de geçtiğimiz yıl hemzemin geçitlerde yaşanan kazalarda 270 kişi hayatını kaybederken, resmi makamlar dikkatsizlik kaynaklı olduğunu düşündükleri hataların önlenmesinde Google Haritalar’dan gelecek basit bir uyarının çok etkili olabileceğine inanıyor.

ABD Federal Demiryolları Yönetimi, aynı uyarı sistemini başka harita servislerine getirmek için Apple, Garmin, MapQuest ve TomTom gibi şirketlerle görüşmelerini de sürdürdüğünü açıkladı.

İLGİLİ HABERLER