Teknoloji

Google Haritalar Sizin İçin sekmesini iOS’te de sunmaya başladı

google haritalar

Google Haritalar Sizin İçin sekmesini geçtiğimiz haziran ayında Android‘de kullanıcılarıyla buluşturmaya başlamıştı. Şirket, yaklaşık altı aylık aranın ardından kullanıcılarına kişiselleştirilmiş öneriler sunduğu özelliğin kapsamını genişletti. Sizin İçin sekmesi Haritalar uygulamasının iOS versiyonuna da eklendi.

iOS açılımı çerçevesinde 40’tan fazla ülkede Sizin İçin sekmesine erişilecek. Android’deki genişleme ise Sizin İçin sekmesinin erişilebildiği ülke sayısını 130’un üstüne çıkardı.

Sizin İçin sekmesinin duyurusu, geçtiğimiz mayıs ayında Google I/O’da yapılmıştı. Söz konusu bölümde, Haritalar uygulamasının kullanıcılarına deneyebilecekleri yeni mekanlara dair öneriler ve daha önce ziyaret ettikleri mekanlara dair güncellemeler sunuluyor. Bu tavsiyeler, kullanıcılar tatildeyken de tatil noktasına göre güncellenmiş biçimde gösteriliyor.

Google Haritalar kullanıcıları Sizin İçin sekmesinde diledikleri takdirde belli mekanları takibe alarak o mekanlar hakkındaki tüm gelişmelerden haberdar olabilecek. Türkiye’deki Android cihaz sahipleri, Haritalar uygulaması üzerinden Sizin İçin sekmesine erişmeye başladı. iOS cephesinde ise henüz bu özellik aktif hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER