Teknoloji

Google Haritalar restoranların en sevilen yemeklerini gösteriyor

google haritalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar, uzun süredir restoranlar için yapılan aramalarda restoranın kullanıcılar tarafından paylaşılan fotoğraflarını da gösteriyor. Sonuç sayfasına eklenmeye başlayan yeni bir sekme sayesinde kullanıcılar restoranın en popüler yemeklerini fotoğraflar eşliğinde görebiliyor.

Google Haritalar’ın yeni sekmesinin varlığına dikkat çeken ilk kişi Taylor Wimbledon isimli Twitter kullanıcısı olurken, daha sonrasında başka kullanıcılar da sekmeyi gördüklerini belirttiler. Yapılan güncellemeyle restoranların Google Haritalar’daki sayfalarıda menü sayfasına “Popüler Yemekler” isimli yeni bir sekme daha eklendi.

Google, bu sekmeye yerleştirilecek yemekleri yapılan yorumları tarayıp sıklıkla bahsedilen yemek isimlerini öne çıkararak seçiyor gibi görünüyor. Fotoğraflar da yine yorumların içine yerleştirilenler arasından seçiliyor. Bu işlemin yöntemi konusunda ise belirsizlik hakim. Şirketin bunun için otonom bir sistem kullanması muhtemel olsa da, olası hatalara karşı süreçte gerçek insanların yer alma ihtimali de yüksek görünüyor. Google’ın gelişmiş görüntü tanıma teknolojisinin de bu özellikte önemli bir rolü olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Google Haritalar kullanıcılarına sunulan bu yeni özellik, henüz test aşamasında gibi görünüyor. Özelliğin tüm kullanıcılara açılmasıyla birlikte Google Haritalar’ın Foursquare, Trip Advisor, Yelp ve Zomato gibi servislere karşı biraz daha güçleneceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER