Teknoloji

Google Haritalar çok yakında paralı yol ücretlerini gösterecek

google haritalar

Google, gitmek istediğiniz yere gitmeye başlamadan önce otoyol ücretlerini gösterecek bir özelliğin de aralarında bulunduğu bir dizi güncellemeyi çok yakında Google Haritalar’a getiriyor. Şirket, bu yeni özellikler hakkında bazı detayları paylaştı.

Google konuyla ilgili blog yazısında, “Ücretli geçiş kartı veya diğer ödeme yöntemlerini kullanmanın maliyeti, haftanın hangi günü olduğu ve geçiş ücretinin geçeceğiniz belirli bir zamanda ne kadara mal olması beklendiği gibi faktörlere bakıyoruz.” dedi. Ücretsiz bir rota varsa, bu da bir seçenek olarak gösterilecek. Bu özellik nisan ayı içinde ABD, Hindistan, Endonezya ve Japonya’daki yaklaşık 2 bin paralı yol için Android ve iOS’te kullanıma sunulacak. Özelliğin yakında daha fazla ülkeye geleceği de belirtildi.

Ayrıca Google, navigasyon haritalarına daha fazla ayrıntı ekliyor. Şirket, “Yakında rotanız boyunca trafik ışıklarını ve dur işaretlerini, ayrıca bina anahatları ve ilgi alanları gibi gelişmiş ayrıntıları göreceksiniz” dedi. Belirli şehirlerde, refüjler ve adalar dahil bir yolun şekli ve genişliği gibi ek ayrıntılar olacak. Bu geliştirilmiş haritalar önümüzdeki haftalarda Android, Android Auto, iOS ve Apple’ın CarPlay yazılımında kullanıma sunulacak.

Apple cihazlarındaki Google Haritalar kullanıcılarını hedefleyen bazı güncellemeler de var. iOS uygulaması için Git sekmesinde, sabitlenmiş gezilere erişmenizi sağlayan yeni bir widget olacak ve bu, önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak. Google Haritalar Apple Watch uygulaması, yalnızca saatinizdeki kısayola dokunarak Ev ve İş gibi, Google Haritalar kısayollarınızdan herhangi biri için yol tarifi almanıza da olanak tanıyacak. Şu anda bu gezileri iOS uygulamasından başlatmanız gerekiyor. Bu özellik birkaç hafta içinde kullanıma sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER