Teknoloji

Google Haritalar paralı yol ücretlerini hesaplamaya başladı

google haritalar

Google Haritalar için hazırlanan yeni bir özellik iOS ve Android uygulamalarında kullanıcılarla buluşmaya başladı. Uygulama artık kullanıcılara önerdiği rotalardaki tahmini paralı yol geçiş ücretlerini hesaplayacak.

Bu yeni aracın dağıtımı kademeli şekilde yapılıyor. Öncelikle ABD, Endonezya, Hindistan ve Japonya’daki 2 bin paralı yol için kullanılabilecek olan bu özelliğin söz konusu ülkelerdeki tüm kullanıcılara ulaşmadığı belirtiliyor. İnternet devi, Haritalar uygulamasının yeni özelliğini nisan ayında duyurmuştu.

Google’dan yapılan açıklamada, geçiş ücreti hesaplamasının “yerel otoritelerden gelen güvenilir bilgiler” ile sağlandığı belirtildi. Şirket toplam ücreti hesaplarken geçiş sayılarının hepsinin dikkate alındığının da altını çizdi. Kullanıcılar rota hesaplaması yapılırken ücretli yolları devre dışı bırakma seçeneğini de aktif hâle getirebiliyor.

Google Haritalar uygulamasının bu yeni özelliği yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece dört ülkede kullanımda. Ancak internet devi bu sayıyı artırmaya hazırlanıyor. Bu özelliğin Türkiye’de de, özellikle İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ gibi şehirlerde yaşayanlar için, yararlı olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER