Manşetler

Google Haritalar uygulaması ile favori mekanlar için liste oluşturulabilecek

google haritalar mekan listesiGoogle Haritalar için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılarına favori mekanları tek bir listede toplama imkanını veriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde bu listeleri aileleri ve arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Dileyen kullanıcılar, arkadaşları tarafından oluşturulan mekan listelerini de takip edebilecek. Google Haritalar mekan listesi paylaşımını kısa mesaj, e-posta, mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya aracılığıyla yapabilecek.

Mekan listesi oluşturma ve paylaşma özelliği, Google Haritalar’ın sosyal yönünü biraz daha geliştiriyor. Söz konusu özelliği getiren güncelleme, Google Haritalar’ın iOS ve Android uygulamaları için dağıtıma çıktı. Ancak bu dağıtımın kademeli olarak gerçekleştirilmesi muhtemel görünüyor. Yazının yazıldığı dakikalarda güncellemenin iTunes App Store ve Google Play Store’un Türkiye mağazalarına giriş yapmadığını belirtmek gerekiyor.

Google, güncelleme sayesinde kullanıcıların favori restoranlarını, kahve dükkanlarını, müzelerini, kısacası genel anlamda tüm popüler mekanlarını daha iyi biçimde organize etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Şirket, kullanıcıların bu özellikten yerel bilgilerini başkalarıyla paylaşma amacıyla faydalanmasını öngörüyor.

Liste oluşturma özelliği bir süredir Google’ın Local Guides (Yerel Rehberler) programının bir parçası olarak sunuluyordu. Şirket, şimdi bu özelliği Haritalar uygulamasının tüm kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Google’ın harita servisi ilk başlarda A noktasından B noktasına gitmeyi isteyenlere yardımcı olacak biçimde işliyordu. Ancak değişen kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak, Google Haritalar uygulaması da yeni özellikler kazanıyor. Örneğin, uygulama aracılığıyla Uber ya da Lyft gibi ulaşım servislerinden araç çağırılabiliyor. Google, harita servisi üzerinden kullanıcılara park yeri yoğunluğunu göstermek için ilk adımlarını da kısa bir süre önce atmıştı.

Google Haritalar mekan paylaşma özelliğiyle akıllara Facebook’u getiriyor

Aile üyeleri ve arkadaşlarla mekan paylaşma özelliği, akıllara Google’dan daha çok Facebook’u getiriyor. Bu özelliğin ortaya çıkışı, Google’ın harita servisi için nasıl bir gelecek planı çizdiğinin merak edilmesine neden oluyor. İnternet devi, yeni dönemde harita servisini Yelp ve Foursquare gibi platformlarla rakip haline getirmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Bunun için daha önce çeşitli girişimlerde bulunan şirket, mekan listeleri özelliğiyle işin içine kişiselleştirme unsurunu da ekliyor. Bütün bunların nasıl sonuç vereceğini görmek içinse biraz daha beklemek ve mekan paylaşma özelliğinin göreceği ilgiyi değerlendirmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER