Teknoloji

Google Haritalar mavi ışın ile kullanıcılarına yönlerini gösterecek

google haritalar mavi isinGoogle Haritalar Android uygulaması, kullanıcılara ilerledikleri istikameti daha öncesinde mavi bir ok ile gösteriyordu. Ancak uygulama için yayınlanan son güncelleme, bu mavi oku mavi bir ışın huzmesiyle değiştiriyor.

Google Haritalar mavi ışın ile pusulanın doğruluğunu test edecek

İstikamet doğrultusunda bir fener gibi parıldayan mavi ışın, telefonun pusulasının doğru çalışıp çalışmadığını anlamaya yardımcı olacak. Işının çapının daralması, pusulanın doğru işlediğini gösterecek. Genişleme ise telefonda bazı problemler olduğunun anlaşılmasını sağlayacak.

Google, kullanıcılarını pusulanın şarj esnasında veya bir metal yığının yakından geçerken etkilenebileceği konusunda uyarmayı ihmal etmedi. Yani pusulada problem olduğu fikrine kapılmadan önce biraz beklemek ve çevresel faktörleri dikkate almak gerekiyor.

Şirket kullanıcılarına telefonlarını nasıl tekrar kalibre edebileceklerini göstermeyi de unutmadı. Telefonla havada 8 rakamını çizerek bir süre sonra cihazın kalibrasyonu yeniden sağlanabiliyor. Mavi ışının Google Haritalar iOS uygulamasına ne zaman geleceği ise henüz bilinmiyor.

google-haritalar-mavi-isin-210916-2

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER