Teknoloji

Google Haritalar Live View için yeni özellikler

google haritalar live view

Google Haritalar, pek çok kişinin bir numaralı navigasyon uygulaması konumunda. Ancak herkes tamamen dijital bir haritayı kullanmayı istemeyebiliyor. Google Haritalar bu kullanıcılar için artırılmış gerçeklik tabanlı Live View (Canlı Görünüm) özelliğini sunmuştu. Şirket şimdi Live View’de konum tespitini ve arkadaş bulmayı kolaylaştıracak yenilikler gerçekleştiriyor.

Live View artırılmış gerçeklik yardımıyla iki şeyi başarmaya çalışıyor. Yürüyenler için arabalardakine benzer bir navigasyon hizmeti sağlayan Live View, yürüyüş yolunun üzerine sanal oklar yerleştiriyor ve görsel destekçilerle de kullanıcıların hedeflerine yaklaştıklarını anlamalarına yardımcı oluyor. Live View’i kullanırken hem başın hem de telefonun yukarıda tutulmasının gerekmesi, telefona bakarken bir şeye çarpma veya takılma ihtimalini aşağıya çekiyor.

Live View yakında kullanıcılarına önemli yapıları ve noktaları daha belirgin biçimde gösterecek. İlk etapta oldukça popüler yapılar Live View içinde işaretlenecek. Böylelikle kullanıcılar nerede olduklarını ve nereye gittiklerini daha kolay biçimde fark edebilecek.

Google Haritalar Live View ile arkadaşıyla buluşmak isteyenlere de yardımcı oluyor. Daha önce sadece Pixel telefon sahipleri Live View üzerinden konum paylaşımı yapabiliyordu. Artık tüm Android kullanıcıları ve iPhone sahipleri de Live View ile konum paylaşımı gerçekleştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER