Teknoloji

Google Haritalar kullanıcıları yemek yerine anketle karar verebilecek

google haritalar

Google Haritalar için grup planlama özelliğinin duyurusu mayıs ayında gerçekleştirilen Google I/O 2018’de yapılmıştı. TechCrunch’ta yer alan habere göre, şirket söz konusu özelliğin dağıtımına başladı.

Söz konusu özellik kapsamında kullanıcılar, restoranlardan veya başka mekanlardan oluşan bir kısa liste hazırlayıp bu listeyi seçenekleri oylamaları için arkadaşlarına gönderebilecek. Böylelikle arkadaş grupları için etkinlik planlama sürecinin biraz daha acısız hâle gelmesi amaçlanıyor.

google haritalarKullanıcılar Google Haritalar üzerinde arattıkları bir mekanın harita üzerindeki noktasına uzunca dokunarak o mekanı son listeye ekleyebilecek. Ardından bu liste davet edilecek arkadaşlarla paylaşılabilecek. Alıcılar listedeki mekanların konumlarını internet tarayıcısı veya uygulama üzerinden görebilecek. Listedeki mekanlar, yukarı veya aşağıya doğru başparmak ikonlarıyla oynanabilecek. Oyların çetelesini Google tutacak. Grubun üyeleri listeye kendi önerilerini de ekleyebilecek.

Grup planlaması, Google Haritalar uygulaması için daha önce duyurulan yeniliklerden sadece biri. Kullanıcılara ilgilerini çekebilecek yakın restoran ve mekanların gösterildiği Sizin İçin sekmesi, favori mekanların puanlara göre sıralanması gibi özellikler daha önce kullanıcılarla buluşmuştu. Grup planlaması özelliği iOS ve Android’de kullanıma sunuldu.

İLGİLİ HABERLER