Teknoloji

Google Haritalar’da ekleme veya düzeltme yapmak kolaylaşıyor

google haritalar

Google Haritalar için hazırlanan en son güncelleme, kullanıcıların uygulamaya ekleme yapmasını veya hataları düzeltmesini kolaylaştırıyor. Harita düzenleme deneyimini yenileyen Google, kullanıcıların haritaya yeni yollar eklemesini mümkün hâle getiriyor. Buna ek olarak, hatalı yolları düzeltmek, yeniden adlandırmak veya silmek de uygulama üzerinden yapılabiliyor.

Google bu deneyimi “çizmek” olarak tanımlıyor. Ancak söz konusu özellik, Microsoft Paint’teki çizgi aracına benziyor. Google’dan verilen bilgiye göre, bu yeni deneyim önümüzdeki aylarda 80’den fazla ülkede kullanıcılarla buluşacak.

Hâlihazırda uygulamaya eksik bir yol eklemek için yolun yerini harita üzerinde işaretlemek, adını yazmak ve Google’a göndermek gerekiyor. Bu yeni araç ise hem yeni yolları eklemeyi kolaylaştıracak hem de yolun adını veya tek ya da çift yönlü olduğu bilgisini düzeltmeyi hızlandıracak.

google haritalarTabii ki, kullanıcılar tarafından yapılan düzenlemelerin doğruluğu Google tarafından kontrol edilecek. Yeni düzenleme aracıyla yapılan bir değişiklik gönderildikten sonra kullanıcıların karşısına yanlış bilgi vermemeleri gerektiğini gösteren bir uyarı ekranı da çıkacak. Bu ekranda kullanıcılar yaptıkları değişikliğin 7 gün sürebilecek bir değerlendirme sürecinden geçeceği bilgisi de verilecek.

google haritalarGoogle Haritalar için “fotoğraf güncellemeleri” adını taşıyan yeni bir özellik daha sunuluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar kapsamlı bir yorum yazmadan bir mekan hakkında yeni detaylar paylaşabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER