Teknoloji

Google Haritalar kullanıcılar tarafından sağlanan bilgileri kullanıcılara kontrol ettirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google haritalar bilgi dogrulamaGoogle Haritalar servisine kullanıcılar tarafından sağlanan mekan bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek oldukça zahmetli bir süreç. Platformu yöneten ekip, bu zahmetli sürecin sorumluluğunu da kullanıcılarla paylaşmaya hazırlanıyor. Haritalar servisinin bazı kullanıcılarının karşısına kullanıcı girişinin doğru olup olmadığı konusunda geri bildirim yapmalarını isteyen bir ekran çıkıyor.

Söz konusu özelliğin ilk işaretleri geçtiğimiz nisan ayında görülmüştü. Android Police sitesi, uygulamanın güncellenmiş versiyonunun kodlarında kullanıcı geri bildirimi aracına dair ipuçlarına rastlamıştı. Ancak haziran ayının başına kadar ortaya çıkmayan söz konusu araç, henüz tüm kullanıcılara ulaştırılmış değil.

Android Police tarafından paylaşılan ekran görüntülerine bakıldığında, kullanıcılar tarafından yapılan değişikliklerin bir mekan kartında turuncu renkle gösterileceği görülüyor. Kartta “Birileri yeni bilgi önerisinde bulundu.” cümlesi yer alıyor. Bu yazıya dokunulduğunda orijinal bilgiyi ve yapılmak istenen değişikliği gösteren bir panel ortaya çıkıyor ve kullanıcılardan doğru versiyonu seçmeleri isteniyor. Cevap konusunda fikri olmayan kullanıcılar “Emin değilim” seçeneğini de işaretleyebiliyor. “Doğrulamak için mekanı ara” seçeneği ise kullanıcılara söz konusu mekanı arayarak bilgileri doğrulama imkanını sunuyor.

Google yerel bilgilerin doğrulamasını “Bölgesel Lider” olarak anılan gönüllü çalışanlara devretmişti. Söz konusu gönüllüler, Map Maker ile yapılan düzenlemeleri de Haritalar’da gözükmeden önce kontrol ediyor. Ancak bu süreç, yeni bilgilerin Haritalar uygulamasında görülme sürecini yavaşlatıyor.

Yeni yöntem ile Google Haritalar uygulamalarında yeni bilgilerin görülme sürecinin hızlandırılması amaçlanıyor. Kullanıcılar tarafından onaylanan düzenlemeleri bir kez daha kontrol edecek bir editör ekibinin görevlendirilip görevlendirilmeyeceği henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER