Teknoloji

Google Haritalar Android sürümü için karanlık mod güncellemesi yolda

google haritalar için karanlık mod geliyor

Google Haritalar Android uygulaması için nihayet karanlık mod geliyor. Uzun zamandır beklenen karanlık mod güncellemesi için somut adımlar atılmaya başladı. Şirket, Eylül 2020’den bu yana test edilen karanlık tema seçeneğinin en sonunda geleceğini açıkladı.

Google, Android Auto güncellemeleri de dahil olmak üzere, Android’e gelen bir dizi yeni özelliğin bir parçası olarak karanlık modun kullanıma sunulduğunu duyurdu. Şirketin geliştirici ekibi, Google Haritalar uygulaması için gelecek olan karanlık mod testlerini tamamladı. Yapılan testlerin ardından güncellemenin iki gün içerisinde kullanıma sunulacağı ifade ediliyor. Google Haritalar karanlık modunu, uygulamanın seçenekler bölümünde bulunan ”tema” ayarından ayarlayabileceksiniz. Bu arada yeni güncelleme ile Google’ın getireceği yenilikler karanlık mod ile sınırlı değil.

Android 9 ve üzeri bütün cihazlara gelecek güncellemeler arasında Android Auto güncellemesi de bulunuyor. Dilerseniz, bu güncellemelerin neleri değiştireceğine bir göz atalım. Android Auto’nun ikiye bölünen ekran özelliğiyle medya kontrolü ve navigasyon kullanımını aynı anda ayarlayabilmek mümkün olacak. Ayrıca sesle direkt aktif edebileceğiniz Jeopardy tarzı oyunlar da Android Auto’da bulunacak. Google tarafından yapılan açıklamada, bu özellik sayesinde sürücülerin uzun yolda çok daha keyifli dakikalar geçireceği ifade ediliyor.

Google tarafından açıklanan yeni Android güncellemesi, Talkback uygulamasına getireceği yeniliklerle de gündemde. Bu güncellemeyle yeniden tasarlanmış menü sayesinde görme bozukluğu yaşayan veya görme engelli olan kişilerin hayatları çok daha kolaylaşacak. Ayrıca daha sezgisel hareket tanımıyla geliştirilmiş okuma kontrolleri de bu güncellemenin getirdiği yeniliklerden biri olacak.

Yeni Android güncellemesi, Gmail’in planlama özelliğini de içerecek. Bununla birlikte, telefonunuzda yazdığınız bir metnin üzerine basılı tutarak Gmail ile mail yollayabileceksiniz. Bu sayede, mail iletişiminin çok daha hızlı hale geleceğini söyleyebiliriz. Bunların yanı sıra, Google Asistan aracılığıyla arama, sesli komut, alarm ayarlama ve zamanlayıcı gibi özelliklerin de güncelleme sayesinde optimum seviyeye geleceği ifade ediliyor. Görüldüğü gibi yeni Android güncellemesi, birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Bu güncellemelerin kullanıcı deneyimine ne derece etki edeceği ise merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER