Teknoloji

Google Haritalar ile kalan pil yüzdesi bilgisi başkalarıyla paylaşılabilir

google haritalar

google haritalarGünümüzde pek çok kişi aile fertlerinden birinin veya sevdiği bir arkadaşının gideceği yere ulaşıp ulaşamadığını akıllı telefonlar aracılığıyla kontrol edebiliyor. Ancak yolculuk yapan kişilerin akıllı cihazlarının şarjının yeterince dolu olmaması, zaman zaman bu durumu zorlaştırıyor. Merak edilen kişiye ulaşamamak da ekstra bir gerginlik yaratabiliyor. Google Haritalar uygulamasının gelecek sürümlerinde bu durumun etkisini minimuma indirebilecek bir özellik bulunabilir.

Android Police sitesi, Google’ın harita servisinin Android uygulamasının beta sürümünde kalan pil ömrünün de konum ile birlikte paylaşılabilmesini mümkün kılabilecek bir kodun varlığını keşfetti. Pil ömrü her an değiştiği için karşı tarafa genel bir zaman aralığı verilse de, özelliğin meraklı kişileri sakinleştirmek için yardımcı olacağı söylenebilir.

Haritalar uygulamasındaki kod, toplu taşıma ile yapılan yolculukları da başkalarıyla paylaşmayı mümkün kılıyor gibi görünüyor. Bu sayede bir kişinin belli bir durağa geleceği zamanı tam olarak öğrenmek de mümkün hâle geliyor. Favori istasyonlara hızlı erişim sağlanması da sunulacak özellikler arasında bulunuyor.

Google Haritalar kullanıcılarının yeni özellikler için beklemeleri gerekiyor

Google Haritalar kullanıcılarının yeni özellikler için biraz daha beklemeleri gerekecek gibi görünüyor. Gizli kod, test edilen özelliklerin henüz hazır olmadığı ve çıkışlarının zaman alabileceğini işaret ediyor. Ancak Google’ın konum paylaşımında sunduğu bilgilerin kapsamını genişletmek için çalışması, şirketin bu işlevi daha da yararlı hâle getirmeyi istediğini somut biçimde gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER