Manşetler

Google Haritalar iOS’te bağımsız bir uygulama olarak yaşamaya devam edebilir

Apple iPhone çıktığından beri Haritalar uygulamasında Google’ın sağladığı harita verilerinden yararlanıyor. Ancak son zamanda gelen dedikodular Google’dan uzaklaşılacağı ve Cupertino çatısı altında geliştirilen yeni bir harita sisteminin kullanılacağını işaret ediyor. Google’ın çevrimdışı haritalar ve üç boyutlu Google Earth görüntüleri gibi yenilikleri açıkladığı basın toplantısında Google Haritalar’ın iOS üzerindeki geleceği de soruldu.

Google Haritalar’dan sorumlu mühendislik genel müdür yardımcısı Brian McClendon Google Haritalar servisini mümkün olduğu kadar geniş kapsamda tutmaya devam edeceklerini söyledi ve Google Haritalar ile gurur duyduklarını sözlerine ekledi. iOS için Haritalar uygulamasının neden Android’deki gibi sağlam ve güçlü işlevleri sunmadığına dair bir soruya ise bir önceki cevaba benzer şekilde Google Haritalar servislerinin yeteneğinin çok geniş olduğu ve tüm bu servisleri her platformda sunmak için kendilerini adadıklarını belirtti.

Apple’ın Google Haritalar’dan uzaklaşma çabası sadece iOS’te kendi harita çözümünü kullanmakla sınırlı değil. iOS için geliştirilen iPhoto uygulamasında da Google Haritalar tarafından sağlanan harita bilgileri yerine açık kaynak kodlu bir girişim olan OpenStreetMaps kullanılıyor. Anlaşılan o ki, Google Haritalar iOS platformunda iOS’in doğal Haritalar uygulamasından bağımsız bir şekilde yaşamaya devam edecek. O uygulama Android uygulaması kadar geniş kapsamlı ve hünerli olur mu, Apple buna izin verir mi, onu da zamanla göreceğiz.

İlgili – The Verge

İLGİLİ HABERLER