Teknoloji

Google Haritalar iOS uygulaması yıl sonunda gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın yönetim kurulu üyesi Eric Schmidt’in şirketinin henüz iOS için Google Haritalar üzerinde çalışmaya başlamadığı yönündeki sözleri Apple Haritalar fiyaskosundan kötü şekilde etkilenen iPhone ve iPad kullanıcıları için hayalkırıklığı yarattı. Ne var ki, New York Times’ın haberine göre, aslında Google Haritalar iOS uygulaması için kolları çoktan sıvamış.

Artık herkesin bildiği gibi iOS 6’da Google Haritalar yerleşik biçimde sunulmuyor, onun yerine Apple’ın geliştirdiği farklı bir harita çözümü kullanılıyor. Ancak bu harita uygulaması doğruluk bakımından bazı kusurlar içeriyor, bununla birlikte yurt dışındakilerin yararlandığı toplu taşıma verileri uygulamada yer almıyor. Bu durumda iOS kullanıcıları Google’dan gelip kendilerini kurtarmasını istiyor. Tabii bunun için Google’ın iOS’e özel bir doğal uygulama sunması gerekiyor.

Eric Schmidt’in açıklaması biraz can sıkmış olsa da, NY Times’ın haberi bir o kadar umut verici olabilir. Eğer haber doğruysa, iPhone ve iPad kullanıcıları yıl sonuna kadar Google Haritalar’a kavuşacak demektir. O zamana kadar ya Apple Haritalar ile idare etmek ya da Google Haritalar’ı Safari üzerinden kullanmak zorunda kalacaklar.

Halbuki Google YouTube uygulamasını yayınlama konusunda ne kadar hızlı davranmıştı. Ağustos ayının başlarında iOS 6 ile birlikte dahili YouTube uygulamasının kalkacağı açıklanmış ve bunun yaklaşık bir ay sonrasında iOS için özel bir YouTube uygulaması gelmişti. Aslında Apple bu durumu dile getiren açıklamasında Google’ın özel bir YouTube uygulaması hazırladığını bizzat haber vermişti, bunu da göz önünde bulundurmak gerek. Benzer bir bilgi aktarımını Haritalar uygulaması için göremedik.

İlgili >> New York Times

İLGİLİ HABERLER