Teknoloji

Google Haritalar iOS uygulaması Facebook aracılığıyla konum paylaşabilecek

google-haritalar-facebook-paylasim-080715 (1024 x 683)

İnsanlar konumlarını Facebook aracılığıyla paylaşmak için genellikle yer bildirimi özelliğini tercih etseler de, bu durum günün birinde tam konum paylaşımı için daha gelişmiş araçlara ihtiyaç duyulmayacağı anlamına gelmiyor. Google Haritalar’ın iOS uygulamasında gerçekleştirilen güncelleme, harita üzerinde iğnelenen noktaları Facebook aracılığıyla paylaşmayı mümkün hâle getiriyor.

Google Haritalar iOS uygulamasının yeni ve gelişmiş konum paylaşım seçenekleri, Facebook Messenger’ı da kapsıyor. Güncellemeyle Ulaşım görünümünü de güncelleyen Google, Haritalar uygulaması içinde daha çok rota seçeneği ve gerçek zamanlı varış bilgisi sunacak. Söz konusu özellikler daha öncesinde Google Haritalar Android uygulamasına eklenmişti.

Google Haritalar iOS uygulamasına yapılan son ekleme ise yeni görüntü galerisi oldu. Böylelikle kullanıcılar tarafından Google Haritalar’a yüklenen fotoğraflara bakmak kolaylaşacak. Kullanıcılar diledikleri takdirde fotoğraflardan geçmişte ziyaret ettikleri konumlara çapraz referans vermek için faydalanabilecek. Google Haritalar iOS uygulamasının henüz iTunes App Store Türkiye mağazasında bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER