Teknoloji

Google Haritalar iOS uygulamasına karanlık mod ve yeni araç takımı

google haritalar ios koyu mod

Apple’ın iOS 13’ün bir parçası olarak karanlık modu kullanıma sunmasından yaklaşık iki yıl sonra, Google Haritalar nihayet iOS’ta karanlık bir moda geçecek. Önümüzdeki haftalarda gelmesi beklenen bu özellik gece veya karanlık ortamlarda haritaları kullananları memnun edecektir. Yukarıdaki resimde koyu modun nasıl görüneceğine dair bir fikir edinebilirsiniz.

Koyu modu açmak için Ayarlar menüsüne gidin, koyu moda dokunun ve ardından “açık”a dokunun. Google Haritalar’ın sistem ayarlarınıza uyacak şekilde aydınlık ve karanlık mod arasında geçiş yapmasını istiyorsanız, bunu da yapabilirsiniz.

iOS için Google Haritalar, ağustos ayında da birkaç özellik daha alıyor. Uygulama, widget’ları destekleyecek ve iki farklı seçenek sunacak. Bunlardan biri yakınınızdaki trafik koşullarını gösterirken ve diğeri de Google Haritalar’ın arama çubuğu ve eviniz veya yakınınızdaki restoranlar gibi yerler için kısayolları içerecek.

Araç takımında göreceğiniz kestirmeler ve kontroller farklı olabilir. The Verge sitesinin belirttiğine göre, bunun nedeni olarak kısayolların konumunuz, kayıtlı yerler, ilgi alanları ve geçmiş aramalar gibi çeşitli faktörlere göre kişiselleştirilmesi gösteriliyor.

Ayrıca Google, yakında bir grup sohbetinde arkadaşlarınıza veya ailenize nerede olduğunuzu söylemenin kullanışlı bir yolu olabilecek biçimde, iMessage’dan canlı konumunuzu paylaşmanıza izin verecek. Varsayılan olarak konumunuz yalnızca bir saatliğine paylaşılır, ancak isterseniz bunu üç güne kadar çıkarabilirsiniz.

Özellik kullanıma sunulduğu zaman, iMessage’daki Google Haritalar simgesine dokunduğunuzda gerçek zamanlı konumunuzu paylaşma seçeneğini göreceksiniz.

İLGİLİ HABERLER