Teknoloji

iOS için Google Haritalar’a gece modu

google-haritalar-100815

Apple Haritalar uygulamasının Google Haritalar iOS uygulamasına üstünlük sağladığı alanların sayısı pek fazla olmasa da, gün battıktan sonra daha koyu grafikler eşliğinde haritayı okumayı sağlayan gece modu bu alanlar arasında ön plana çıkıyordu. Ancak iOS için Google Haritalar uygulamasında yapılan son güncelleme, bu avantajı Apple Haritalar’ın elinden aldı.

Google Haritalar iOS uygulamasına eklenen gece modu sayesinde uygulama gün karardıktan sonra yol bilgisi verirken otomatik olarak daha koyu bir renk paletine geçiş yapıyor. Uygulamanın bu geçişi saate göre gerçekleştirdiğini belirtmek gerekiyor.

google-haritalar-ios-gece-modu

Gece modu sadece Google Haritalar’ın navigasyon ekranında devreye giriyor. Uygulamanın ana harita ekranındaysa gece modu bulunmuyor. Google Haritalar Android uygulamasını kullananlar gece modundan uzun süredir faydalanabiliyor.

Google Haritalar iOS uygulamasına yayınlanan son güncellemeyle birlikte gece modundan başla özellikler de eklendi. Harita üzerinde seçilen noktaların etiketlenebilmesi, Google Haritalar’a yüklenen fotoğrafların altında yer alan yazıların düzenlenebilmesi gibi kişiselleştirilmiş deneyim sağlamaya yönelik özellikler de uygulamanın yenilikleri arasında yer alıyor. Google Haritalar iOS uygulamasının henüz App Store Türkiye mağazasında bulunmadığını da bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER