Teknoloji

Google Haritalar’ın yeni renk düzeni Android Auto uygulamasında

google haritalar

Google Haritalar’ın tasarımı, yakın zamanda yapılan güncellemeyle önemli bir değişiklik geçirdi. Yeni güncelleme, daha soğuk ve gerçekçi olmayan renkler kullanılması nedeniyle eleştiri topladı. Bu eleştiriler arasında, renk paletinin değişikliğinin yapay zekâ tarafından yapılmış olabileceği yönünde görüşler de yer aldı. Şimdi Google, bu yeni tasarımı Android Auto için de uygulamaya başladı.

Google Haritalar’ın yeni tasarımında, alışılmış sıcak renkler yerine daha soğuk tonlar kullanılıyor. Örneğin, parkları ve ormanları temsil eden yeşil tonları artık nane renginde, yollar ise gri renge dönüştürüldü. Bu tasarım değişikliği, kullanılabilirliği iyileştirmeye yönelik bir adım olarak görünse de, kullanıcıların yeni renk paletine alışması biraz zaman alabilir.

Sol: Yeni Tasarım – Sağ: Eski Tasarım (Kaynak: 9to5Google)

Yeni tasarım, telefonlardan sonra şimdi de otomobillerde yer alan Android Auto için kullanıma sunuldu. Android ve iOS cihazlarında gözlemlenen bu değişiklik, haritanın tamamında ve kullanıcı arayüzünün büyük bir bölümünde soğuk renk paletini sergiliyor. Yeni tasarımda, mavi navigasyon çizgisi ve kullanıcı arayüzünün üst kısmındaki yön kartının renkleri gibi detaylar da değiştirildi.

Bu tasarım güncellemesi, Google Haritalar’ın kullanıcı deneyimini modernize etmeyi amaçlıyor. Ancak, renk paletindeki bu değişikliklerin kullanıcılara sunulan bilgilerin okunabilirliği ve anlaşılırlığı üzerinde nasıl bir etkisi olacağı, zamanla daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Google’ın bu yeniliklerle beraber kullanıcı geri bildirimlerine açık olması ve gerekirse tasarım üzerinde ek iyileştirmeler yapması bekleniyor. Bu güncellemeler, Google Haritalar’ın kullanıcı ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlamasını ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmesini sağlayacak önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

Video: Samsung One UI 6 İncelemesi

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER