Teknoloji

Google Haritalar için yeni görünüm seçeneği

google haritalar

Google Haritalar için “Immersive View” (Üç Boyutlu Görünüm) adını taşıyan yeni bir görünüm seçeneğinin duyurusu yapıldı. Yeni görünümü, I/O 2022 geliştirici konferansının açılışında konuşan Alphabet CEO’su Sundar Pichai tanıttı.

Bu yeni özellik bilgisayar görüşünü ve yapay zekâyı kullanıyor ve Haritalar’ın mevcut Sokak Görünümü seçeneğini havadan çekilen fotoğraflarla birleştiriyor. Böylelikle belli bir bölgedeki çeşitli binaların ve şehir özelliklerinin yüksek çözünürlüklü modelleri oluşturuluyor.

Google Haritalar başkan yardımcısı Miriam Daniel, Immersive View ile kullanıcıların bir şehri veya bölgeyi sanki oraya ayak basmış gibi gezebileceklerini belirtti. Haritalar’ın diğer araçlarını ve özelliklerini bu görünümde kullanmak mümkün olacak. Buna ek olarak, görünüm hava koşullarına ve günün saatine bağlı şekilde değişecek.

Google Haritalar Immersive View seçeneği ilk olarak Los Angeles, Londra, New York, San Francisco ve Tokyo için kullanıma sunulacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde listeye başka şehirler de eklenecek. Google, ABD ve Kanada’da aktif olan ekonomik rota özelliğinin de şimdiden toplam 138 milyar kilometre yolculuk için kullanıldığı bilgisini de paylaştı.

İLGİLİ HABERLER