Teknoloji

Google Haritalar için dikkat çekici yeni özellikler yolda

google haritalar

Google, Google Haritalar uygulaması için hazırladığı yeni özelliklerden bazılarını duyurdu. Bu yeni özellikler arasında iç mekan navigasyonuna yardımcı olacak bir araç ve çevre dostu rota önerileri de bulunuyor. Duyurulan yeni özelliklerin hemen dağıtıma çıkmayacağını ve dağıtımlarının bölgesel ya da kademeli olarak gerçekleştirileceğini de belirtmek gerekiyor.

Google’ın sunduğu yenilikler arasında Live View artırılmış gerçeklik özelliğinin havalimanlarına, tren istasyonlarına ve alışveriş merkezlerine götürülmesi öne çıkıyor. Kullanıcılar artık bu kapalı mekanlarda da yol tariflerini Live View desteğiyle artırılmış gerçeklik formatında alabilecek.

Ne var ki, bu özellik ilk etapta sınırlı bir ölçekte kullanıma sunulacak. ABD’nin Chicago, Long Island, Los Angeles, Newark, San Francisco, San Jose ve Seattle şehirlerindeki bazı alışveriş merkezlerinde bu özellikten yararlanmak şimdiden mümkün. Önümüzdeki dönemde Tokyo ve Zürih’teki bazı tren istasyonları, alışveriş merkezleri ve havalimanlarında da Live View ile yol tarifi verilecek. Google uzun vadede bu özelliği daha fazla şehir ve konumda sunmayı planlıyor.

Google, Haritalar’ın iOS ve Android uygulamalarında ulaştırma modunun seçildiği ekranda da değişikliğe gidiyor. Hâlihazırda kullanıcıların farklı ulaştırma seçenekleriyle ilgili detayları görmeleri için sekmeler arasında geçiş yapması gerekiyor. Ancak yeni tasarımla birlikte kullanıcılar listede kaydırma yaparak seçenekleri görebilecek. Bu listede kullanıcıların tercih ettiği seçenekleri öne çıkaracak olan Google, bazı şehirlerde de popüler tercihleri öncelikli olarak gösterilecek. Yeni arayüz önümüzdeki aylarda kademeli şekilde dağıtılacak.

Google kullanıcılarına yakıt tüketimini düşürecek rota önerileri de sunacak. Eğer çevre dostu rotanın tahmini varış süresiyle en hızlı rotanın süresi aynıysa, kullanıcılara öncelikli olarak çevre dostu rota önerilecek. Google bu özelliği ilk olarak ABD’de iOS ve Android kullanıcılarına sunduktan sonra küresel ölçekte dağıtacak.

Google Haritalar düşük emisyon bölgelerini gösterecek

Google Haritalar’daki çevre dostu yenilikler bunlarla sınırlı kalmıyor. Google kullanıcılarına düşük emisyon bölgelerini de harita üzerinde gösterecek. Bu uyarıları ilk etapta İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve İspanya’daki kullanıcılar haziran ayından itibaren iOS ve Android cihazlarında görebilecek.

google haritalarGoogle Haritalar kullanıcıları yeni hava durumu ve kalitesi gösteren harita katmanlarını da yakında görecek. Bu yeni katmanlar ilk etapta ABD, Avustralya ve Hindistan’da kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER