Ulaşım

Google Haritalar için Apple CarPlay kontrol paneli desteği en sonunda geldi

Google Haritalar için Apple CarPlay kontrol paneli desteği en sonunda geldi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Haritalar en sonunda Apple’ın CarPlay kontrol paneli moduyla çalışacak şekilde güncellendi. Bu sayede kullanıcılar mevcut yol tariflerini müzik kontrolleriyle yan yana görme imkanını elde ediyor.

Kontrol paneli modu geçen yıl iOS 13 ile birlikte getirilmişti. Ancak o zamanlar sadece Apple Haritalar ile sınırlıydı. Apple bu yılın başlarında çıkardığı iOS 13.4 ile birlikte en sonunda üçüncü taraf şirketlerin de kendi harita uygulamaları için kontrol paneli modu desteği eklemelerine izin vermişti. Ne var ki, Google’ın söz konusu desteği gerçekten uygulaması bu zamana kadar sürdü.

Google’ın desteği Apple’ın CarPlay sistemiyle uyumlu şekilde çalışıyor. Böylelikle Google Haritalar uygulamasını CarPlay içinde bölünmüş ekranda açabilir, medya kontrolleri, takvim kayıtları ve diğer yararlı bilgilerle navigasyon ekranını da görebilirsiniz.

Güncellenmiş CarPlay desteğine ek olarak Google, Google Haritalar Apple Watch uygulamasını da yeniledi. Güncellemeyle birlikte önceden kaydedilmiş konumlar için doğrudan bilek üzerinden yol tarifi almak mümkün oluyor. Yol tarifleri yürüme, araba kullanma, bisiklet binme veya toplu taşıma için veriliyor.

Google Haritalar için Apple CarPlay kontrol paneli desteği en sonunda geldi

Google Maps için getirilen kontrol paneli desteği CarPlay destekli araçlar için kullanıma sunuldu. Apple Watch için Google Haritalar güncellemesi ise önümüzdeki haftalarda dünya çapında dağıtıma çıkacak.

İLGİLİ HABERLER