Teknoloji

Google Haritalar kullanıcılarına hava kalitesi hakkında bilgi verecek

google haritalar

Google Haritalar uygulamasının kullanıcılara sunduğu bilgilere bir yenisi daha ekleniyor. ABD’deki kullanıcılar artık Haritalar’ın hem iOS hem de Android uygulamasında bir konumun hava kalitesini görebilecek.

Google bu sayede kullanıcılarının dışarıya çıkma konusundaki kararlarına yardımcı olabilmeyi amaçlıyor. Hava Kalitesi Endeksi sayıları dışarıda yapılacak aktivitelerde rehberlik sağlayacak.

Google’dan verilen bilgiye göre, hava kalitesiyle ilgili veriler güvenilir kurumlardan alınacak. Bunlar arasında ABD Çevre Koruma Ajansı da bulunuyor. Haritalara hava kalitesi katmanını eklemek için ekranın sağ üst köşesindeki ikona dokunmak ve açılan menüde Harita Detayları bölümü üzerinden Hava Kalitesi’ni seçmek gerekiyor.

Google Haritalar kullanıcılarına hava kalitesi dışında yeni bir veri daha sunacak. ABD’deki kullanıcılar ülkedeki orman yangınlarını harita üzerinde de takip edebilecek. Google bunun için ABD Ulusal Kurumlararası Yangın Merkezi ile birlikte çalışacak. Büyük yangınlar için “etrafımdaki yangınlar” şeklinde bir arama yapılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER