Manşetler

Google Haritalar dünyayı üç boyutlu küre olarak göstermeye başladı

google haritalar üç boyutlu dünya

google haritalar üç boyutlu dünyaGoogle bu sıralar Haritalar uygulamasına sürekli güncellemeler yapmakla meşgul, ancak onlardan bir tanesinin duyurusunu yapmak için diğerlerinden daha fazla zaman ayırıyor gibi görünüyor.

Google Haritalar’ı masaüstü bilgisayarınızda açtığınızda ve tamamen uzaklaştırma yaptığınızda, dünyayı standart, iki boyutlu düz bir harita yerine üç boyutlu küre gibi görüyorsunuz. Haritalar’a bir başka boyut eklemekle birlikte Google, özellikle ekvatordan uzak yerlerde geçerli olan, yeryüzünün düz görünümünden kaynaklanan doğru olmayan oranların gösterilmesi sorununu da ortadan kaldırıyor.

Dünyanın Merkator gösterimi ya da diğer bir deyişle düz tasviri, özellikle yüksek enlemlerdeki alanların boyutlarında bozulmalara neden oluyor, kutuplara yakın bölgeleri ekvatora yakın bölgelere nazaran, normalde olduğundan daha büyük gösteriyordu.

Örneğin, Grönland Merkator gösteriminde Afrika’dan daha büyük gibi görünüyor. Halbuki gerçekte, Afrika’nın 30 milyon 370 bin kilometrekarelik yüzölçümüne karşın Grönland 2 milyon 166 bin kilometrekarelik yüzölçümüne sahip.

Aslında Antarktika Merkator gösteriminde bakıldığından en büyük kıta gibi görünürken normalde, göründüğünün beşte biri oranında alan kaplıyor.

Google, üç boyutlu küre görünümüyle birlikte bu sorunların üstesinden geldiğini söylüyor. Ne var ki, şu anda Küre Modu sadece masaüstünde kullanılıyor. Aynı zamanda interaktif iki boyutlu ve üç boyutlu görüntüleri eklenti olmaksızın uyumlu tarayıcılarda işlemeyi sağlayan WebGL API sayesinde herhangi bir internet tarayıcısında çalışabiliyor.

Yapılan bu değişiklikle birlikte Haritalar Google Earth ile birlikte aynı hizaya gelmiş oluyor. İkinci yazılım en başından beri yeryüzünü üç boyutlu olarak gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER