Teknoloji

Google Haritalar’da kameralı yol tarifleri şu anda test ediliyor

google haritalar ar kamera

Google geçen yılın I/O geliştiriciler konferansında Google Haritalar için yeni bir artırılmış gerçeklik özelliğini göstermişti. Bunun sayesinde kullanıcılar telefonlarının kamerasını gerçek zamanlı olarak kullanıp yol tariflerini alabilecekti. Google, bu özelliğin ilk sürümünü belirli kullanıcılarla test etmeye başlamış.

Wall Street Journal’dan David Pierce, bu yeniliği deneyin ilk şanslı kullanıcılardan biri olmuş. Onun yorumlarına baktığımızda, söz konusu özellik yol tarifleri sırasında ilk tercihiniz olmayacak. Yine de, Google Haritalar’ın ilerlemesi yönünde atılmış büyük bir adım olduğunu da belirtiyor.

Uygulama bir kişinin konumunu GPS ile belirliyor. Daha sonra Sokak Görünümü verilerini kullanarak tam konumunuzu buluyor. Konumunuz belirlendikten sonra, büyük oklar ve yön göstergeleri ekranda beliriyor.

Pierce, uygulamanın kamerayı sürekli kullanmanıza izin vermediğini, bir süre sonra kapatmanız yönünde uyarıda bulunduğunu söylüyor. Bu durumda normal harita arayüzü gösteriliyor. Pierce’ın belirttiğine göre, şu anda kullanılan arayüz değişebilir. Ayrıca Google’dan da bu özelliğin ne zaman çıkacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sadece birkaç yerel rehber içinde çıkacağı belirtilmişti. Google, bu servisin iyi çalıştığından emin olduğunda dağıtıma da başlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER