Teknoloji

Google Haritalar COVID-19 yoğunluğunu özel katmanda gösterecek

google haritalar covid-19

Google Haritalar yakında bazı ülke ve bölgelerdeki COVID-19 yayılımını ayrı bir harita katmanında gösterecek. Uygulamaya eklenecek COVID katmanı seçildiğinde bölgelerin 100 bin kişiye düşen vaka sayısının 7 günlük ortalaması görülebilecek. Vakaların yoğunluğu renklerle anlatılacak ve sayının artıp azaldığı da işaretle gösterilecek. Söz konusu özellik bu hafta içinde iOS ve Android’de kullanıcılarla buluşacak.

Google Haritalar’ın bu yeni özelliği ABD dışında da kullanımda olacak. Verilerin detaylı şekilde açıklanmadığı ülkelerde de bu bilgiler bulunabilecek. Ancak daha yoğun şekilde veri paylaşımı yapılması durumunda sadece ülke bazında değil şehir bazında bile verileri görmek mümkün olacak.

Google Haritalar’ın ürün müdürlerinden Sujoy Banerjee, yeni katmanın “İnsanlara gidecekleri yerler konusunda daha bilgili kararlar vermelerine yardımcı olmak” amacıyla tasarlandığını belirtti. Söz konusu katmanda kullanılan veriler John Hopkins Üniversitesi’nden, The New York Times’tan ve Wikipedia’dan alınıyor.

Google Haritalar kullanıcılarına daha önce de COVID-19 salgınıyla bağlantılı özellikler sunulmuştu. Toplu taşımada maske kullanılması, restoranlardaki paket servis ve al-götür bilgilerinin gösterilmesi, sağlık kuruluşlarına gidilmesi yönündeki uyarılar salgınla birlikte uygulamaya eklenmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER