Teknoloji

Google Haritalar COVID-19 talimatlarını ve kısıtlamalarını gösterecek

google haritalar covid-19

Google Haritalar, kullanıcılarına COVID-19 döneminde navigasyonda yardımcı olacak yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Uygulamadaki COVID-19 bilgi katmanında kullanıcılara daha fazla bilgi gösterecek olan Google, yerel talimatlar ve kısıtlamaları da aktaracak. Uygulama, bazı ülkelerde koronavirüs test merkezlerini de gösterecek.

Toplu taşımayı kullananlar, uygulama üzerinden yoğunluk durumuna bakarak sosyal mesafeye uygun şekilde yolculuk yapıp yapamayacaklarını görebilecek. Otomobil sürücülerine de Google Asistan’ın yeni sürüş özelliklerini deneme imkanı sunulacak. Bunun ilk etapta sadece ABD’deki İngilizce konuşan kullanıcılar için geçerli olacağını belirtmekte fayda var.

Google Haritalar kullanıcıları ABD, Almanya, Avustralya, Brezilya, Hindistan ve Kanada’da uygulama üzerinden yemek siparişi de verebilecek. Kullanıcılar sipariş vermeden önce tahmini teslim süresini görebilecek ve siparişlerini harita üzerinden takip edebilecek.

Kullanıcılar restoranlarda yemek yemek yeniden güvenli hâle geldiğinde rezervasyon durumlarını da uygulama üzerinden takip edebilecek. Bu özellik 70 ülkede destekleniyor. Google Haritalar’a eklenen tüm yenilikler ilk olarak iOS ve Android üzerinde kullanıcılarla buluşacak.

Google Haritalar, küresel COVID-19 salgınının başlamasından bu yana döneme uygun özelliklerle güncelleniyor. İnternet devinin salgının gidişatı doğrultusunda bunlara yenilerini eklemesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER