Teknoloji

Google Haritalar’dan COVID-19 döneminde ulaşıma yardımcı olacak özellikler

Google Haritalar Android bisiklet

Google Haritalar servisine kullanıcıların COVID-19 döneminde güvenli biçimde yolculuk yapmasına yardımcı olacak iki yeni özellik eklendi. Kullanıcıları koronavirüsle bağlantılı seyahat kısıtlamaları konusunda bilgilendirmeye başlayan platform, toplu taşımanın ne kadar yoğun olabileceği konusunda da kullanıcılara bilgi verecek.

Eğer toplu taşımada maske takılmasını gerektiren bir yolculuk için yol bilgisi alınıyorsa, kullanıcılar COVID-19 kontrol noktalarına yönlendirilecek. Eğer COVID-19 ile bağlantılı türden başka bir etkiyle karşılaşılırsa, kullanıcılara bununla bağlantılı başka bir uyarı da gösterilecek.

Bu uyarılara dair bilgiler yerel, eyalet seviyesinde veya federal devlet kurumlarından alınacak. Söz konusu uyarılar ilk olarak Arjantin, Avustralya, Belçika, Brezilya, Kolombiya, Fransa, Hindistan, Meksika, Hollanda, İspanya, Tayland, Birleşik Krallık ve ABD’de gösterilecek. Google önümüzdeki dönemde bu uyarıları daha fazla ülkede göstermeyi planlıyor.

Google bir tıp merkezine veya COVID-19 test merkezine gidenlere uygunluk koşullarını karşılayıp karşılamadıklarını kontrol etmelerini hatırlatacak. Bu özellik ABD, Endonezya, Güney Kore, Filipinler ve İsrail’deki tıp merkezleri ve ABD’deki test merkezlerinde kullanımda olacak.

Google Haritalar tarafından sunulan COVID-19 etkili özellik ise toplu taşımayı kullananları sevindirecek türden. Google geçtiğimiz yıl kullanıcılar tarafından sağlanan verilerle toplu taşımanın ne kadar kalabalık olabileceğine dair tahminler sunmaya başlamıştı. Şirket şimdi de bu özelliği sadeleştiriyor. Artık Google Haritalar üzerinde bir toplu taşıma rotası incelendiğinde Ulaşım Detayları üzerinden yoğunluk tahminlerini görmek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER