Teknoloji

Google Haritalar ile konum bilgilerini masaüstünden iPhone’a gönderin

google-haritalar-cihaza-gonder-ios-100615

Android kullanıcıları, Google Haritalar uygulamasının kullanışlı “Cihaza gönder” özelliğinden geçtiğimiz nisan ayından bu yana faydalanıyor. Söz konusu özellik şimdi de iOS’e geliyor. Google Haritalar iOS uygulamasında yapılan son güncellemeyle kullanıcılar masaüstünde gerçekleştirdikleri bir Google Haritalar aramasında karşılarına çıkan sonuçları iPhone veya iPad’lerine gönderebiliyor. Gelen sonuç cihazın ekranında bir bildirim olarak gözüküyor ve bildirim açılınca kullanıcılar Google Haritalar uygulamasında paylaşılan konumu görebiliyor.

Bu özelliği aktive etmek için öncelikli olarak Google Haritalar iOS uygulamasının Ayarlar menüsünü ziyaret etmek gerekiyor. Bildirimler bölümünün içinde masaüstü uygulamalardan gönderilen bildirimlere izin verilmesi için ayrı bir seçenek bulunuyor.

Bu seçenek aktive edildiğinde Google hesabıyla giriş yapılan masaüstü bilgisayarlarda “Cihaza gönder” seçeneğini görmek mümkün olacak. Oldukça basit ancak etkileyici olan bu özelliği, Apple Haritalar OS X uygulamasının da sunduğunu hatırlatmakta fayda var. Google Haritalar iOS uygulamasının henüz App Store Türkiye mağazasında yayınlanmamış olması ise Türkiye’deki iOS cihaz sahiplerinin bu özellikten faydalanmasını zorlaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER