Manşetler

Google Haritalar çevrim dışı navigasyon desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-haritalar-android-101115-1

Google Haritalar, çevrim dışıyken de haritalara ulaşım imkanı sunsa da, desteğin kapsamı oldukça kısıtlıydı. Ancak yayınlanan son güncellemeyle bu durum değişiyor. Güncelleme Google Haritalar’a çevrim dışı görüntüleme, arama ve navigasyon desteği sağlıyor.

Daha öncesinde Google Haritalar, kullanıcılarına belli harita bölümlerini çevrim dışı görüntüleme için kaydetme imkanı sunuyordu. Ancak söz konusu özellik pek işlevsel değildi. Genişletilen destekle kullanıcılar, seçtikleri bölgeye dair detayları çevrim dışıyken de görebilecekler. Çevrim dışı lokal arama yapabilme ve navigasyon bilgileri de Google Haritalar’ın genişletilmiş çevrim dışı navigasyon desteğinin kapsama alanında yer alıyor.

Google’dan yapılan açıklamada, Google Haritalar kullanıcıların çevrim içi veya çevrim dışı kullanım arasında bir fark görmeyeceğini belirtse de, uygulama arka planda oldukça sıkı çalışacak. Çevrim içi kullanıcılar canlı trafik bilgileri veya mekanların çalışma saatlerini görme gibi ayrıcalıklara sahip olacak. Google Haritalar çevrim dışı duruma düşse bile kullanıcılara navigasyon bilgileri sunulacak.

Kullanıcıların bir kasaba, şehir veya ülkenin haritasını çevrim dışı erişim amacıyla kaydetmesi için sonuç sayfasında bulunan “İndir” butonuna tıklaması yeterli olacak. Google Haritalar’ın çevrim dışı navigasyon desteğinin Android kullanıcılarına dağıtımı bugün itibarıyla başladı. iOS kullanıcılarının ise biraz daha beklemeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER