Teknoloji

Google Haritalar bisikletçiler için özel mod sunuyor

google haritalar

Google Haritalar, uzun süredir bisiklet sürücüleri için navigasyon desteği sağlıyor. Ancak bu destek özel bir mod niteliği taşımıyor. Söz konusu durum, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak “lite” navigasyon isimli özellikle değişecek.

Bu yeni mod, bisiklet sürücülerine mevcut yolculuklarına dair önemli detayları ekranı sürekli olarak açık tutmadan görme imkanı sunuyor. Özelliği kullanmak için adım adım navigasyon ekranını açmak da gerekmiyor. Kullanıcılar tek bir bakışta tahmini varış zamanını ve yükseklik değişikliklerini görebilecek.

Google yeni özelliğini geniş ölçekli sürdürülebilirlik açılımının bir parçası olarak duyurdu. Şirket bisikletçileri ilgilendirecek başka haberler de verdi. Bundan böyle dünya genelinde 300 şehirde ortak kullanılan bisiklet ve scooter’lar ile ilgili bilgileri Google Haritalar’da görmek mümkün olacak.

Google otomobil sürücüleri için duyurusunu daha önce yaptığı bir özelliği de dağıtıma çıkardı. Şirket, otomobiller için çevre dostu rota seçeneğini mart ayında duyurmuştu. Söz konusu özellik, ABD’de kullanıma sunuldu.

Artık Google Haritalar kullanıcıları, en hızlı rotanın yanında yakıt tüketimi için en verimli rotayı da görebilecek. Eğer bu rota seçilirse, rotanın sağlayacağı yakıt tasarrufu konusunda da sürücülere bilgi verilecek. Google bu özellik sayesinde atmosfere 1 milyon ton karbon salınımının engellenebileceğine inanıyor. Bunun 200 bin otomobilin trafikten çekilmesine eşit olduğu belirtiliyor. Google, çevre dostu rota özelliğini 2022’de Avrupa’ya da getirmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER