Teknoloji

Google Haritalar’a bisiklet sürücüleri için yeni özellikler ekleniyor

Google Haritalar Android bisiklet

Google’ın verdiği bilgiye göre, koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından Google Haritalar üzerinde bisiklet rotalarına yönelik taleplerde ciddi bir artış yaşandı. Taleplerdeki artışın neredeyse yüzde 70 seviyesine ulaşmasının ardından Google bazı büyük şehirler için bisiklet sürücülerine yönelik özellikler duyurdu.

Google yapay zekâ, kullanıcılar tarafından sağlanan veriler ve belediyeler tarafından sağlanan verileri kullanarak yeni özelliklerini sunuyor. Bazı şehirlerde Google Haritalar’la bisiklet şeridi olan yolları, bisiklet sürmeye uygun cadde ve bölgeleri görmek mümkün olacak. Kısacası bisiklet sürücülerine işlerini kolaylaştıracak bazı kestirmeler sunulacak.

Google Haritalar’da sunulan bir diğer yenilik ise bisiklet kiralama noktaları üzerinden adım adım navigasyon bilgisi sunulacak olması. Bu özellik toplu taşımayla navigasyon desteği sunulmasına benzer şekilde işleyecek.

Google Haritalar ile farklı şehirlerdeki bisiklet kiralama servisleri arasındaki entegrasyon da kuvvetlendirilecek. Böylelikle kullanıcıların yol tarifi alırken bisiklet kiralama işlemlerini halletmeleri de mümkün hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER