Teknoloji

Google Haritalar ve arama sonuçlarında restoranlardaki bekleme sürelerini gösterecek

google haritalar beklemeRezervasyonsuz gidilen bir restoranda masa sırası beklemek, özellikle açken sinir bozucu olabiliyor. Google Haritalar ve arama servisleri üzerinde sunmaya hazırlandığı yeni bir özellik ile açlıktan kıvrananların önündeki belirsizliği sonlandırmayı amaçlıyor.

İnternet devi, bundan böyle arama sonuçlarında ve harita uygulamasında bir restoranda oturmak için ne kadar beklemek gerektiğini gösterecek. Google bu süreyi her saat dilimi için özelleştirilmiş biçimde kullanıcılara sunacak. Şirketten yapılan açıklamada, özellik kapsamında dünya genelinde 1 milyona yakın restoranın oturma sürelerinin gösterilmesinin planlandığı belirtildi.

Özelliğe ulaşmak için Google üzerinde bir restoran hakkında arama yapmak gerekiyor. Sonuç ekranında restoranla ilgili detaylı bilgilerin verildiği bölümde mekânın popüler olduğu zaman dilimleri, ortalama bekleme süreleriyle birlikte gösterilecek. Kullanıcılar çubuk grafiği şeklinde gösterilen saat dilimlerden birine dokunarak seçtikleri zaman dilimindeki ortalama bekleme süresini görebilecek.

Bu bölümde insanların söz konusu restoranda geçirdiği ortalama süre ve en popüler zamanlarda kaç kişilik bir sıra beklemek gerektiği gibi bilgiler de yer alacak. Google’dan yapılan açıklamada, tahminlerin anonimleştirilmiş eski veriler üzerinden yapıldığı belirtildi. Şirket söz konusu verileri müzeler veya marketlerdeki bekleme sürelerini hesaplamak için de kullanıyor.

Google Haritalar ve arama servisi üzerinde bekleme süresi göstermeye daha önce başlamıştı

Google Haritalar ve arama servisi üzerinde bekleme süresi göstermeye daha önce başlamıştı. Şirket söz konusu özelliği işletmeler ve kamuya açık yerler için 2015’te sunmuştu. 2016’da ise barlar da özelliğin kapsama alanına dahil edilmişti.

İLGİLİ HABERLER